Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/agnetemunck.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 552
Afskedigelsessamtalen – Agnete Munck

Afskedigelsessamtalen

Magtudøvelse på en ordentlig måde?

Af Agnete Munck

Der bliver stille; han rejser sig, går hen til døren og lader den sagte glide i.
Da han vender tilbage, siger han stille:
“Det var en hård dag. En hård dag.”

Fællestillidsrepræsentant, sektorforskningsinstitution.
Artiklens fokus
Når en ledelse afskediger, udøver den magt over for medarbejdere; medarbejderne er de afmægtige.Hvordan håndterer ledelsen magten til at afskedige på en måde, der er mindst skadelig? Det er jeg optaget af i denne artikel om afskedigelsessamtalen i det offentlige.

Nye tider for de offentligt ansatte i Danmark
Med regeringsskiftet i november 2001 varsledes nye tider for de offentlige ansatte i Danmark. VK-regeringens første finanslov indebar en række rationaliseringer og tilpasninger i statsadministrationen. Regeringens skattestop har sat kommuner og amter under økonomisk pres, og med frit valg-ordninger retter kommunerne sig mod markedets vilkår.Den kommende strukturreform varsler store ændringer for amter og kommuner i Danmark. De nye tider bringer nye billeder af offentlige arbejdspladser. Kendte billeder af stabilitet og tryghed udfordres af foranderlighed og markedsorientering.

Problemstillinger i forhold til afskedigelsessamtaler
Gennem samtaler med ledere, fagforeningsansatte og tillidsrepræsentanter, der har mærket den nye virkelighed på egen krop, beskriver jeg de væsentligste problemstillinger i forhold til afskedigelsessamtalen i det offentlige.

Læs hele artiklen som pdf 16 s.»

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en gratis guide

lederensfemfaelder.lille